Néhány ésszerű módosítás végrehajtása és egy helybetöltő-mérkőzés megrendezése után a MOATSZ versenybírósága véglegesítette a szeptember 7-i hétvégén rajtoló NB-s csapatbajnokságok csoportbeosztását.

A versenybíróság tájékoztatása szerint a nemzeti bajnokság 2014-2015-ös évadát három női és tizenöt férficsoportban rendezik meg összesen 29 női és 158 férfiegyüttes részvételével. A nők az Extraligában és az NB I két csoportjában küzdenek a bajnoki címekért, míg a férfiak az Extraligában, az NB I két, az NB II négy és az NB III nyolc csoportjában játszanak. A bajnokságok első fordulóinak mérkőzéseit a szeptember 7-i hétvégére írták ki.

Amint arról már beszámoltunk, helybetöltő mérkőzésként egyetlen osztályozót kellett megrendezni: a férfi Extraligába jutásért lejátszott BVSC-Zugló SI I.-Szerva ASE Szécsény I. találkozó 5-5-ös döntetlennel zárult, ám jobb játszmaarányuknak (21:18) köszönhetően a fővárosiak harcolták ki az élvonalbeli szereplés jogát.

A nemzeti bajnokságok nyilvános sorsolását (valamennyi osztályban és csoportban) augusztus 5-én tartották a MOATSZ-irodában. A sorsolás közzététele az augusztus 11-ével kezdődő héten várható.

Az NB-s csapatbajnokságok végleges csoportbeosztása ITT.

Go to top