Jobb szettarányának köszönhetően a BVSC-Zugló SI I. csapata nyerte a férfi Extraligába jutásért rendezett helybetöltő-mérkőzést a Szerva ASE Szécsény I. gárdája ellen, így az ősztől a fővárosiak szerepelhetnek az élvonalbeli bajnokságban.

zuglo111

Nem akármilyen izgalmak után dőlt el az osztályozó sorsa, amelyre vagy ötven érdeklődő is kíváncsi volt a Marczibányi téri Ormai László csarnokban. A végletekig kiélezett meccsen a szécsényiek már 4-1-re is vezettek, a zuglóiak innen alakították a végeredményt 5-5-re, s jobb játszmaarányuk nyomán (21:18) ők nyerték a találkozót. A BVSC sikeréből a régi-új szerzemény, Do Phuong Nam 3, Bruckner Máté és Jeszenszki Dániel 1-1 győzelemmel vette ki a részét, míg a szécsényiek együtteséből a friss igazolás, Kriston Dániel, valamint Nagy Miklós egyaránt 2-szer volt eredményes, nyert a Kriston, Podpinka Gábor páros, Podpinka pedig egyesben győzelem nélkül maradt. (A képen balról: Tokaji Sándor edző, Jeszenszki Dániel, Bruckner Máté, Kovács Gábor, Do Phuong Nam, Aranyosi Péter edző.)

 

Ezzel véglegessé vált a férfi Extraliga mezőnye is, míg a Szerva ASE az ősztől a NB I Keleti csoportjában szerepelhet. Valamennyi nemzeti bajnokság sorsolását augusztus 5-én, kedd délután fél 6-tól tartják a MOATSZ-irodában.

A BVSC-Zugló SI I.-Szerva ASE Szécsény I. mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve ITT.

Go to top