jonyer-istvan-nemzet-sportoloja

Földi Imre sajnálatos halálával megüresedett egy hely a Nemzeti Sportolói között. A Magyar Asztalitenisz-szövetség hivatalosan is támogatja Jónyer István tagságát.

A Nemzet Sportolója díjat azok a hatvan éven felüli, kimagasló eredményeket elért magyar sportolók kaphatják meg, akik aktív sportpályafutásuk befejezése után is meghatározó szerepet játszanak a sportéletben. Egyidejűleg tizenketten tartozhatnak a Nemzet Sportolói közé.

A Nemzeti Sport szavazást indított a honlapján azzal kapcsolatban, hogy ki érdemelné meg leginkább, hogy Földi Imre örökébe lépjen. A szavazást jelenleg jelentős fölénnyel Jónyer István vezeti, ám a cím odaítéléséről a Nemzet Sportolói tesznek javaslatot a sportpolitikáért felelős miniszternek.

A Magyar Asztalitenisz-szövetség mindenesetre teljes mértékben Jónyer István mellett áll, és hivatalosan is támogatja esetleges tagságát. Ezt alátámasztandó Nátrán Roland MOATSZ-elnök levelet írt dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak, a négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok Jónyer Istvánt javasolva a Nemzet Sportolója cím betöltésére.

Go to top