infrastruktura-fejlesztesek 2013 2017

Az előző évekhez viszonyítva 2017-ben háromszor több állami pénzt kap a Magyar Asztalitenisz-szövetség a sportági infrastruktúra fejlesztésére.

Mint a grafikonon is látszik, a MOATSZ 2013 és 2016 között 102 és 140 millió forint közötti összegeket kapott az infrastruktúra fejlesztésére. Az idei évben ezen a területen óriási növekedést könyvelhetünk el, hiszen a Sportért Felelős Államtitkárság tájékoztatása szerint a Magyar Asztalitenisz-szövetség nem kevesebb mint 359,6 millió forintot kap a 2017. évi sportlétesítmény-fejlesztési elképzeléseinek megvalósítására.

Ez az utóbbi évekhez viszonyítva mintegy háromszoros növekedést jelent, ami a mögöttünk hagyott időszakban végrehajtott sikeres sportágfejlesztési programoknak köszönhető. Az asztalitenisz a kiemelt sportágak között 2013-ban még az utolsó, 16. helyen állt Magyarországon, mostanra azonban már a 11-12. helyen található a leginkább támogatott sportágak rangsorában.

Nemcsak az infrastruktúra-fejlesztésre fordítható támogatási összeg mutat jelentős emelkedést, hanem azon klubok száma is, amelyek ebből az összegből részesülnek. A 2013 és 2016 közötti időszakban összesen 15 egyesület kapott támogatást, 2017-ben azonban 22 klub kap majd.

A 2013 és 2016 között infrastruktúra-fejlesztési támogatást kapó klubok (15db):
ATSK Szeged
BVSC Zugló
Ceglédi VSE
Celldömölki VVSE
Club Aréna Győr
Dunakeszi Kinizsi USE
Kecskeméti Spartacus SK
Komló Sport Kft.
KSI SE
Nyírbátoi ASE
Ormai László Asztalitenisz Csarnok
PTE PEAC
Spoltvadkerti TE
Szombathelyi AK
Turris SE Sopron

A 2017-ben infrastruktúra-fejlesztési támogatást kapó klubok (22db):
Ajkai Bányász
ATSK Szeged
Budaörsi SC
Ceglédi VSE
Celldömölki VSE
Debreceni AK
DVTK
Eurokapu SE Szentendre
Félegyházi ASI
Gödöllői EAC
Győri Elektromos + Széchenyi ESE Győr
Jászkun Volán SC
Kaposvári AC
Kecskeméti Spartacus
Kispest SE
Komló
Mohácsi TE
Ormai László Asztalitenisz Csarnok
Pénzügyőr SE
PTE-PEAC
Szombathelyi AK
Univer Sport Kft

Go to top