kopogos-pingpong

Egyéniben Lőrinczi Róbert, párosban a Szakál Béla, Zakar Kristóf duó nyerte meg az Ormai-csarnokban megrendezett Dulevo kopogós országos bajnokságot.

Az egész napos verseny nagyjából igazolta a várakozásokat, hiszen nem mindig az a játékos győzött, aki a normál asztaliteniszt magasabb szinten játssza, a végküzdelmekben azonban többnyire őket láthattuk az asztaloknál.

Először a párosok versenyét bonyolították le, amit a vértesszőlősi Szakál Béla és a tatai Zakar Kristóf nyert meg.

„Miután véget ért az őszi szezon, úgy voltunk vele, hogy kipróbáljuk magunkat ezen a versenyen – nyilatkozta aranyéremmel a nyakában Zakar Kristóf. – Motiváló volt a díjazás, az, hogy ki lehet jutni a londoni világbajnokságra. Én három éve kijutottam egyéniben a pingpong-vb-re, az kellő ihletet adott arra, hogy újra megpróbáljam."

„Kicsit érdekes volt, amikor először kezembe vettem ezt a fajta ütőt, de én hamar át tudtam állni erre a technikára – mondta Szakál Béla. – Edzettünk rá, és szerintem elég jól sikerült a felkészülésünk. Persze ha az első három-négy edzés után úgy érzem, hogy nincs esély, akkor nem jövök és nem kérem meg Kristófot, hogy induljunk el."

A nagyüzem pedig csak ezután kezdődött, hiszen egyéniben 130 nevezést fogadtak el a szervezők, és 32 csoport küzdelmeit kellett lebonyolítani a tíz asztalon. A döntőbe Lőrinczi Róbert és Pálos Péter jutott be, ők képviselhetik tehát Magyarországot a január végi londoni kopogós világbajnokságon, a költségeiket a szervezők állják. A finálét az ötven felett járó Lőrinczi nyerte meg 3:0-ra London paralimpiai bajnoka ellen.

„Itt aki nem tud ütni, az másod-, harmadvonalú játékosnak számít – árulta el a siker titkát a bajnok. – Itt két oldalról kell tudni ütni viszonylag jól, különben nincs esély nyerni. Én is rendes pingpongütővel játszom, ezzel a szivacs nélkülivel csak öt-hat órát gyakoroltam a verseny előtt. A világbajnokságon az utolsó véremig harcolok majd."

„Le vagyok döbbenve, hogy mennyire jól sikerült ez a verseny. A színvonalra, a résztvevők számára egyszerűen nem találok szavakat, sokkal jobb lett, mint amire számítottunk" – mondta örömmel Krajczár István, a Dulevo International magyarországi képviseletének vezérigazgatója, a bajnokság fő támogatója, akinek nem nagyon volt lehetősége gyakorolni a verseny előtt, így előzetes terveivel ellentétben nem indult el rajta.

A verseny népszerűségére jellemző, hogy még a most megjelentnél is többen indultak volna rajta.

„Szerintem örülni kell minden olyan eseménynek, ami összehozza a pingpongosokat. Köszönjük a MOATSZ-nak, hogy a rendelkezésünkre bocsátotta a helyszínt. Tudva levő, hogy ha nem lennének korlátoltak a lehetőségek, akkor még több, akár 160-180 ember is elindult volna" – mondta Szép Gábor szervező és ötletgazda.

Fazekas Péter szervezőként maga is elindult, ám hiába tartozik a hagyományos asztaliteniszben a hazai élvonalhoz, itt csak egy mérkőzést nyert meg a 64 fős főtáblán. Nem ez volt persze számára a lényeg. „Igyekszünk majd a jövőben még színvonalasabban megrendezni ezt a versenyt, de a visszajelzések alapján jól érezték magukat a játékosok, ezért a szervezőtársaimmal elégedettek vagyunk."

DULEVO KOPOGÓS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
AZ ÉRMESEK
EGYÉNI
1. Lőrinczi Róbert (Postás SE)
2. Pálos Péter (BVSC-Zugló)
3. Ferencz Viktor (ATSK Szeged)
3. Kiss Dániel (Békés)

PÁROS
1. Szakál Béla, Zakar Kristóf (Vértesszőlős SE, Tata)
2. Kiss Dániel, Fazekas Péter (Békés, Celldömölk)
3. Bálint Csaba, William Maybanks (Anglia, Pénzügyőr SE)
3. Lőrinczi Róbert, Tihanyi Péter (Postás SE)

Go to top