dr-paar-david-moatsz-sportigazgato

Paár Dávid, a Magyar Asztalitenisz-szövetség sportigazgatója volt a Trend FM Forgó nevű műsorának legutóbbi vendége.

December 2-tól már a rádióban is külön magazinműsor foglalkozik az asztalitenisszel. A Trend FM hullámhosszain péntekenként 14.30-tól hallhatjuk a Forgó című műsort, amelynek legutóbbi vendége Paár Dávid volt.

A MOATSZ sportigazgatója a műsor első felében a hazai Top 12 bajnoksággal kapcsolatban elmondta, hogy a szövetség szeretné visszaállítani a verseny presztízsét és régi fényét, a nézők számára is vonzóbbá tenni. Ennek érdekében először is a jövőben hétvégén rendeznék meg a Top 12-t, olyan időpontban, amely nem ütközik a sportág más fontosabb eseményeivel, így tényleg a legjobbak indulnának rajta.

A hazai pingpongélet egyik legfontosabb kérdése jelenleg az, hogy ki lesz az új női szövetségi kapitány. Paár Dávid szerint Téglás Péter távozásával a sportágat nagy veszteség éri, nem könnyű megtalálni a méltó utódját. A keresés több vonalon indult el, külföldi és magyar szakemberekkel is tárgyaltak. Ezek az úgymond interjúk lezajlottak, már látják a szóba jöhető személyek elképzeléseit, terveit, az asztaliteniszről vallott filozófiájukat. A kiválasztás van hátra, a szövetség elnökségének jövő heti ülésén Nátrán Roland elnök valószínűleg előterjeszti a javaslatát a leendő szövetségi kapitányra.

A regionális centrumokról is esett szó a műsorban. Több mint 15 jelentkező adta be a pályázatát, végül négy utánpótláscentrumot alakítottak ki. Nyírbátor és Eger önállóan látja el ezt a szerepkört, míg Kecskemét Cegléddel és Szolnokkal, Szekszárd pedig Tolnával együttműködve.

A sportág népszerűsítéséről Paár Dávid elmondta, hogy a Sport legyen a Tied! program keretein belül már több mint kétszáz iskolába jutottak el asztalitenisz-felszerelések, a másik csapásvonal pedig az úgynevezett feltörekvő kluboknak szóló pályázat. Utóbbin keresztül azon klubok kapnak eszköztámogatást, amelyek nincsenek az utánpótlás-nevelés élvonalában és nem részesednek műhelytámogatásokból, de elindultak egy úton, bővítik a gyerekbázist és komolyabban akarnak foglalkozni az utánpótlás-neveléssel.

Az adás itt meghallgatható a MOATSZ podcast csatornáján:

 

Go to top