ligak-kupaja

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg a Decathlon és a MOATSZ támogatásával Dunakeszin a Ligák Kupája Döntőt, amelyet a békési Szabó Krisztián és Kiss Dániel nyert meg.

Nem kevesebb mint 46 csapat nevezett a Ligák Kupája Döntőre, amelyen különböző erősségű játékosok mérhették össze erejüket. Az alacsonyabb osztályban játszók sem indultak esélytelenül, hiszen annál nagyobb pontelőnnyel vághattak neki a szetteknek, amennyivel magasabban rangsorolt volt az ellenfelük. Ezzel az előnnyel a „kicsik" közül a Csongrád megyei bajnokságban edződő Volvox élt a legjobban, Kerekes Róbert és Bácsi Bernát a legjobb nyolcig jutott.

A végső győzelmet – poénelőny ide vagy oda – a Békési TE szerezte meg, amelynek csapatát az extraligás Szabó Krisztián és Kiss Dániel alkotta. A döntőben a BVSC C-csapatát, azaz Bruckner Vincét és Rózsa Dávidot győzték le. A dobogóra még a BVSC A-csapata (Kovács Sebestyén, Bruckner Máté) és a Jégerschnitzel (Marsi Márton, Turbók Attila) állhatott fel.

„A BVSC-től Herendi Iván hívott fel nemrég, hogy elmondja, remek ötletnek tartja a versenyt, és mindenkitől azt hallja, milyen jó rendszert találtunk ki, és a résztvevők mennyire élvezték a versenyt. A Facebookon is csak jó vélemények jöttek, főleg azoktól a gyengébb csapatoktól, amelyeknek nagy élményt jelentett az erősebbek ellen játszani. A jobb csapatok tényleg nem mehettek tutira egyik szettben sem, a mérkőzések több mint a fele 3:2-re végződött, s a végjátékok egytől egyig kiélezettek voltak" – nyilatkozta Fazekas Péter főszervező és ötletgazda az utanpotlassport.hu-nak.

Go to top