ligak-kupaja-asztalitenisz-verseny

Június utolsó hétvégéjén a MOATSZ támogatásával, Dunakeszin rendezték meg a Ligák Kupája elnevezésű asztalitenisz-versenyt, amelynek a szervezők reményei szerint lesz folytatása, nem egyszeri alkalomról volt szó.

„A kétnapos tornára száz csapat nevezett, kétszáztíz indulóval, ami elég magas szám, országos versenyen ennyien általában nem szoktak indulni" – mondta Fazekas Péter. A Ligák Kupája főszervezője szerint a magas részvételi arány leginkább annak köszönhető, hogy a tavaly és tavalyelőtt megrendezett Generációk Csatája – amelynek szintén ő volt az ötletgazdája – jó ajánlólevélnek bizonyult.

Kortól és nemtől függetlenül bárki nevezhetett, éppúgy elindulhattak az utánpótláskorú játékosok, ahogy az idősebb generáció képviselői is. Indulhatott amatőr és profi játékos is, a mezőnyt négy különböző szintű ligára osztották. Inkább az amatőröket mozgatta meg a verseny, részvételüket az is motiválhatta, hogy itt olyan ellenfelekkel is összemérhették tudásukat, akiket a bajnoki szezonban elkerülnek, lévén az ország másik régiójában szerepel csapatuk.

A verseny egyik helyszínéül szolgáló Radnóti Miklós Gimnázium udvarán komplett játékparkot építettek fel, csúszdákkal, légvárakkal, trambulinnal. A gyerekek szórakozását bohóc, arcfestés és kézműves sarok is biztosította, az éhségüket pedig többek között bográcsban főtt gulyással és zsíros kenyérrel csillapíthatták a résztvevők.

„Néhány éve Dunakeszin az asztaliteniszről még nem is lehetett hallani, most pedig már képesek vagyunk egy ilyen rendezvény megszervezésére – mondta büszkén Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere. – Talán nem véletlenül vagyunk házigazdái ennek az eseménynek, mivel az asztalitenisz nagyon sikeres sportággá fejlődött Dunakeszin, közel százan játsszák rendszeresen. Óriási dolog ide eljutni gyakorlatilag a semmiről. Van itt egy nagyon lelkes ember, Bartinai Péter, aki a fejébe vette, hogy a korábban pezsgő dunakeszi asztalitenisz-életet újra felpörgeti. Jó néhány évig teljesen egyedül, saját maga által helyrehozott asztalokkal, iskolákban kezdett pingpongot oktatni, ma viszont már saját pingpongtermünk van, ahol nagyon sokan játszanak. Ehhez kellett, hogy két kolléga, Lindner Ádám és Fazekas Péter is Péter bácsi mellé álljon. Ők szinte minden szabadidejükben azért dolgoznak, hogy ez a sportág itt minél jobban fejlődjön."

A polgármester által említett Bartinai Péter, a Dunakeszi Kinizsi asztalitenisz-szakosztályának vezetője sem felejtette el hangsúlyozni Fest Ágnes, Linder Ádám és Fazekas Péter szerepét. Elmondása szerint ma is aktív profi játékosként mindannyian példaképei lehetnek a fiataloknak. Lindner Ádám vezetőedzőként dolgozik a klubnál, de Fest Ágnes és Fazekas Péter is nagy szerepet vállal a helyi utánpótlásképzésben, arról nem is beszélve, hogy olyan rendezvények életre hívásában játszik főszerepet, mint például a Ligák Kupája.

A verseny végeredményei innen letölthetők

Go to top