regios-kozgyules

A Magyar Asztalitenisz-szövetség szeptember 7-én a Magyar Sport Házában régiós gyűlést tartott, amelynek témája a megyei szövetségek jelenlegi helyzete és a jövőbeni együttműködés volt.

„Az országos szövetség elindult egy nagyon jó úton, rengeteg jó kezdeményes és program van – kezdte a gyűlésen elhangzottak lényegének összefoglalását Somlyó Gergely, a Pest Megyei Asztalitenisz-szövetség elnöke. – Azt kell tisztázni, hogy ezekben kinek mi a szerepe, többek között mi a megyei szövetségek feladata. Csapatmunkára van szükség, mindenkinek be kell töltenie valamilyen szerepet, a legfontosabb pedig az, hogy ez a csapat egy felé húzzon, a célokat közös erővel kellene elérni."

A felvetett kérdése, miszerint a magyarországi megyék, régiók a különböző – például gazdasági – helyzetükben mennyire érezhetik közösnek az adott célokat, a következőt válaszolta Somlyó Gergely:

„A most elindult iskolai programnak például mindenképp közösnek kell lennie. Gyerekek és iskolák mindenhol vannak, még ha különböző felszereltséggel és lehetőségekkel is, de a „Sport legyen a tied!" egy olyan program, amelyben a megyéknek aktívan részt kell venniük. De ugyanezt mondhatom a jövő évi hazai rendezésű Európa-bajnokságról is, amely egy olyan lehetőség, amelyben a megyéknek szintén részt kell venniük. Akár szurkolói szinten, akár abból a szempontból, hogy a legtehetségesebb gyerekeket eljuttassák a kontinenstornára, hogy nézőként ismerkedhessenek meg Magyarország és Európa legjobbjaival, testközelből lássák őket játszani."

Go to top