edzok-ochsenhausen

Hazatért nyári felkészüléséről a magyar férfi válogatott Ochsenhausenből. A német asztalitenisz központban most csak Ecseki Nándor és Pattantyús Ádám készült a szezonra. Jakab János vállműtétje utáni rehabilitációja miatt hagyta ki a külföldi edzéseket, Kosiba Dániel pedig a görög válogatottal készült. Őket a fiatalabb delegáció próbálta helyettesíteni: Szudi Ádám és Majoros Bence ösztöndíj programjuk keretében hosszabb időre a német asztalitenisz centrumban fejlesztik tudásukat. További magyar vonatkozás, hogy a centrum sportmenedzsere Zwickl Dániel, aki szintén ütőt ragadott.

„Talán nem a megszokott formula, hogy a válogatott nem egy helyen, együtt edz, de rendkívül fontos, hogy a nemzetközi élvonal top játékosaival együtt edzhessünk. Nekünk nagy előnyt jelent, ha a srácok felfelé tudnak játszani és ez csak a minőségi edzőpartnerekkel oldható meg, így igyekszem megragadni minden ilyen lehetőséget" - mondta el Aranyosi Péter.

Jakab János szeptember közepétől csatlakozhat a válogatotthoz és végezhet teljes erővel komoly edzésmunkát, így a tervek szerint a következő külföldi edzőtáborban Frickenhausenben már ő is ott lesz.

A szövetségi kapitány kifejtette - „A kitűnő edzőpartnerek, mint például Simon Gauzy vagy Liam Pitchford mellett legalább ennyire örültem annak, hogy egy hétig együtt dolgoztunk olyan tapasztalt edzőkkel, mint a francia Michael Blondel, a horvát Dubravko Skoric vagy a kínai Fu Yong. Ezekkel a szakemberekkel olyan eszmecserét tudtunk folytatni, ami úgy gondolom mindannyiunk számára hasznos lehet. Az európai asztalitenisz helyzetét és a problémákat nagyon hasonlóan látjuk és így a megoldásokat is. A velük való együttműködést mindenképp folytatni szeretném."

 

Go to top