A 69 küldöttből 40 vett részt azon a rendkívüli közgyűlésen, amelynek legfőbb napirendi pontja a szövetség új alapszabályának elfogadása volt.

A Magyar Sport Házában tartott tanácskozáson az új alapszabály megtárgyalása mellett a MOATSZ felügyelő bizottságának visszahívásáról, valamint – az „egyebek” témakörben – aktuális ügyekről esett szó.

Az alapszabályon részint törvényi kötelezettségből, részint a korábbi dokumentum ellentmondásossága miatt kellett változtatni.  A módósítások során valamennyi fölvetett javaslatot megtárgyalták az egybegyűltek, és mintegy háromórás, konstruktív légkörű vitát követően fogadták el a végleges verziót.

A sarkalatos változások közül ki kell emelni, hogy a jövőbeni közgyűlések mandátumelosztása megváltozott. Ezután három kategóriában lehet szavazati joghoz jutni: a felnőtt csapatbajnokságokban elért eredmények alapján, az utánpótlás-pontversenyben kivívott pozíciók szerint, s természetesen voksolhatnak a területi szövetségek képviselői is.

A közgyűlés új felügyelő bizottságot is választott. A tanácskozáson – az eredeti szándék ellenére – nem kellett visszahívni posztjáról Füvessy Lajost, a grémium elnökét, mert megelőzte a szavazást, és önként benyújtotta lemondását. A résztvevők ezt követően visszahívták az FB tagjai közül dr. Vágott Jánost, majd a korábbi testületben is munkálkodó Melay Zoltán mellé további három fő került a bizottságba: Honti Boglárka, Gyergyák György és Pirisi István. A felügyelő bizottság új elnöke Honti Boglárka lett.

A közgyűlés lezárásaként a szövetség elnöksége beszámolt eddigi negyvenöt napos tevékenységéről.

A tanácskozás jegyzőkönyvét a későbbiekben tesszük közzé a honlapon.

Go to top