A következő idénytől a Klubcsapatok Szuperligájában U21-es csapatot indít a Magyar Asztalitenisz Szövetség. A cél, hogy az ifjúsági korosztályban szereplő, illetve az onnan kiöregedő fiatal játékosok is magas szintű nemzetközi tapasztalatot szerezzenek.

Nagy zsivaj hallatszott a háttérben amikor Bátorfi Zoltánt felkerestem. Az ifjúsági fiúk kapitánya a kontinensviadalra való felkészülés jegyében, pihenésképpen fagylaltozni vitte csapatát. Azért jutott ideje arra, hogy az új tervekről is beszéljen.

Annak idején ő maga is sokat játszott a Klubcsapatok Szuperligájában, most pedig edzőként vehet részt a rangos sorozatban. Mivel ebben a sportágban világversenyt nem rendeznek a 21 éven aluli korosztályban, a felnőttbe frissen érkező versenyzőknek kiváló terep lehet az edződésre a sorozat. Bátorfi tehát újabb projektbe kezd a szövetséggel karöltve.

„Több ország is így biztosít több versenylehetőséget fiataljainak, így vetődött fel a gondolat, hogy mi is hasonlóan cselekedjünk. Elég nagy az ugrás az ifjúsági és a felnőtt korosztály között, éppen ezért fontos, hogy a srácok minél többet játszanak magas szinten, tapasztalt versenyzők ellen is.”

A Szuperliga rendszere a Bajnokok Ligájához hasonlóan csoportkörből és egyenes kieséses szakaszból áll. Utóbbi során a helyosztókat is lejátsszák, így a mérkőzések mennyisége már önmagában rutint adhat. A szériában osztrák, szlovén, szlovák, horvát és cseh élcsapatok játszanak, vagyis sok utazással is jár a nevezés.

„Ehhez alkalmazkodni kell, a mérkőzések keddenként lesznek, úgyhogy néhányan igazoltan lesznek távol az iskolából. Egyfajta extra edzésként érdemes felfogni az egészet. Persze azért több lesz annál; jobb csapatok ellen játszunk, így nem is feltétlenül az eredményekre koncentrálunk. A cél a tisztes helytállás, a lényeg, hogy a játékosok felszabadultan játsszanak és szokják a légkört.”

A kapitány egyelőre nyolc főből álló bő keretet rakott össze a KSZL-re. Böhm Gábor, Bruckner Máté, Kovács Gábor, Kovács Sebestyén, Kramarics Gergő, Majoros Bence, Sabján Gergely és Timafalvi Gergő neve szerepel a noteszében.

„Szudi Ádám és Szita Márton Németországba igazolt, így mindkettőjüknek kemény mezőnyben kell jól teljesíteniük, Ecseki Nándor pedig  Celldömölkkel egyébként is  részt vesz majd a ligában. Meglátjuk még, hogy a légiósaink mit szólnak az esetleges szerepléshez, de nekik az U21-es Pro Tourokon úgyis lehetőségük van az edződésre.”

A Klubcsapatok Szuperligája szeptember elején kezdődik, és a sorozatban immár a magyar fiatalok is begyűjthetnek egy-két skalpot. Na meg rengeteg tapasztalatot.

forrás: www.utanpotlassport.hu

Go to top