Tisztlet Szakosztályok!

A rendszer frissítésre került, az érvényes engedéllyel rendelkező játékosok nevezhetők! 
A nevezési határidő - meghosszabításra került - 2016.08.19.

A versenyengedélyek cseréje miatt előfordulhat, hogy egyes játékosoknak még nem frissült a nevezési rendszerben az adatlapja. Amennyiben már le lett adva a kérelem és mégsem tudnak nevezni, kérjük, hogy emailben írják meg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, hogy mely játékost, milyen versenyszámokba szeretné nevezni. Csak olyan játékost tudunk nevezni így, akinek már beérkezett a kérelme az engedély meghosszabbításáról / le- vagy átigazolásáról a MOATSZ irodába.

  1. A verseny célja:

Versenytapasztalatok, sikerélmények, motivációs hatások valamint ranglistapontok szerzésének lehetőségével hozzájárulás az utánpótlás korú versenyzők sportszakmai fejlődéséhez.

  1. A verseny rendezője:

a BVSC-Zugló asztalitenisz-szakosztálya

  1. A Versenybíróság:

Főbíró: Bódis Attila

Helyettes: Gulyás Vince

  1. Versenyszámok:

  1. I.o. ifjúsági fiú egyes (1998.01.01-én és utána születettek)

  2. I.o. ifjúsági fiú páros

  3. I.o. serdülő fiú egyes (2001.01.01-én és utána születettek)

  4. I.o. serdülő fiú páros

  5. I.o. újonc fiú egyes (U13: 2003.01.01-én és utána születettek)

(U12: 2004.01.01. és 2003.12.31. között születettek)

(U11: 2005.01.01-én és utána születettek)

  1. A verseny helyszíne:

BVSC-Zugló asztalitenisz-csarnok, 1142 Budapest, Szőnyi út 2.

  1. A verseny időbeosztása:

Augusztus 23. kedd 10.00 újonc egyes (U11) és (U12) korcsoport selejtező

csoportmérkőzések, majd főtábla

15.00 újonc egyes (U13) korcsoport selejtező csoportmérkőzések,

főtábla, majd „villámtorna”

Augusztus 24. szerda 10.00 serdülő páros

12.30 serdülő egyes selejtező csoportmérkőzések,

majd főtábla és vigaszverseny

Augusztus 25. csütörtök 10.00 ifjúsági páros

12.30 ifjúsági egyes selejtező csoportmérkőzések,

majd főtábla és vigaszverseny

  1. Nevezés, sorsolás:

A nevezések beérkezési határideje: 2016. augusztus 19., péntek

Nevezési díj:

a) ifjúsági versenyszámokra: 1.000 Ft/fő

b) serdülő versenyszámokra: 700 Ft/fő

c) újonc versenyszámokra: 600 Ft/fő

A fenti összegek versenyszámonként értendők! A nevezési díj a helyszínen fizetendő! A külföldiek háromszoros nevezési díjat fizetnek.

Felhívjuk a figyelmet a MOATSZ Elnökségének 114/2007. sz. határozatára, mely szerint a ranglistaversenyen kizárólag az a versenyző vehet részt, és állhat asztalhoz, akinek a nevezési díja az adott versenyszám megkezdésének időpontjáig befizetésre kerül. A nevezési díjak verseny alatti és utólagos befizetésére nincs lehetőség.

Nevezni az összes versenyszámra kizárólag elektronikus úton a http://nevezes.moatsz.hu oldalon keresztül lehet.Nem a megadott módon történt, valamint a határidőig be nem érkezett nevezéseket figyelmen kívül hagyjuk.

 

Sorsolás: 2016. augusztus 22-én, hétfőn 15.00 órakor a MOATSZ-ban.

  1. A verseny lebonyolítása:

Az egyes versenyszámok – a nevezők számától függően – csoportos körmérkőzéses selejtezővel kezdődnek, majd egyenes kieséses főtáblával kerülnek lebonyolításra.

A serdülő és ifjúsági egyesben főtáblára nem jutó versenyzők számára vigaszversenyt, az újonc (U13) versenyszám befejezését követően „villámtornát” rendezünk.

A „villámtorna” kiemelés nélküli sorsolással, végig kieséses rendszerű. A mérkőzések 5 pontig tartanak, váltott adogatással. A győzelemhez 1 pont különbség elegendő.

Valamennyi páros versenyszám egyenes kieséses rendszerű.

Az újonc versenyszámok, valamint a párosok és a csoportmérkőzések végig 3 nyert játszmáig, a serdülő és az ifjúsági egyes főtáblák 4 nyert játszmáig tartanak.

A versenyek a BVSC-Zugló asztalitenisz-csarnok 2 termében, 16 db JOOLA 2000S asztalon, JOOLA FLASH *** 40+ fehér versenylabdával kerülnek lebonyolításra.

  1. A díjazás:

A versenyszámok győztesei és helyezettjei – a vigaszversenyt is figyelembe véve – éremdíjazásban részesülnek. A főversenyek egyeseiben az 5–8. helyezettek is díjazottak lesznek.

A valamennyi versenyszám összesítésében legtöbb pontot szerző szakosztály elnyeri a 2016. évi BVSC Zugló Kupát. A helyezések pontértékei az összesített pontversenyhez: 1. hely 18 pont, 2. hely 14 pont, 3. hely 10 pont, 5-8. hely 6 pont, 9-16. hely 2 pont.

Ha a párost különböző szakosztályok versenyzői alkotják, a helyezésért járó pontszámot megosztva kapják.

A legeredményesebb versenyző – valamennyi korosztály összesített, súlyozott eredményszámítása alapján – a LÉVAI BÉLA Emlékserleget nyeri el. (A pontszámítás a fentiek szerinti, az ifiknél 2-szeres, serdülőknél 1,5-szeres szorzó alkalmazásával. Pontegyenlőség esetén a magasabb korosztály a kedvezményezett.)

  1. Egyebek:

  • A páros versenyszámra X-szel nevezetteket a Versenybíróság válogatás nélkül állítja párba és a versenyen jelenlévő páros összeállítását nem változtatja meg.

  • Az öltözőben hagyott tárgyakért a rendező egyesület felelősséget nem vállal!

  • A versenyzők legkésőbb fél órával a versenyszám hivatalos kezdési időpontja előtt a Versenybíróságnál kötelesek jelentkezni versenyzési és sportorvosi igazolásukkal, valamint személyi adataikat igazoló okmányokkal. Aki személyi adatait nem tudja igazolni, a versenyen nem indulhat.

  • A versenykiírásban nem érintett kérdésekben a MOATSZ szabályai és rendelkezései az irányadók.

 

Nyomtatható verzió (PDF)

Budapest, 2016. július 1.

BVSC Asztalitenisz Szakosztálya

Jóváhagyta:

Kékedi Tibor s.k.                        dr. Stocker Miklós

a JVB elnöke                                    főtitkár

Go to top