A verseny rendezője:
Noszlop SE. Asztalitenisz Szakosztálya       Támogatók: Noszlopi Finomságok
Noszlop Község Önkormányzata                                    Asztalitenisz Webáruház (
www.tabletennis.extra.hu)                                                                                                                                                                                                                                         

A verseny célja:
Játék és versenyzési lehetőség biztosítása az utánpótlás korosztály számára. A Dunántúl legeredményesebb utánpótlás nevelő egyesülete, és a Dunántúl Bajnoka cím elnyerése. Továbbá felkészülés a ranglista versenyekre.

Versenybíróság:
Ughy Zoltán, Horváth Károly, Pad Ágoston

A verseny helye és ideje:
Noszlop Tornacsarnok -  2016. április 17

Versenyszámok:

Újonc egyéni  9.00 óra

Serdülő egyéni: 11.00 óra

Ifjúsági egyéni: 13.00 óra

A verseny résztvevői:
Mindazon versenyzők, akiket egyesületük a nevezési határidőig benevez, a versenyszámuk kezdete előtt fél órával a versenybíróságnál jelentkeznek. A versenyen nem csak fiúk, lányok is indulhatnak!

A verseny lebonyolítása:
Az indulók számától függően csoportos körmérkőzéses majd egyenes kieséses, vagy egyenes kieséses rendszerben kerül lebonyolításra. A Noszlopy Gáspár Vándorserleg azt az egyesületet illeti meg, amelyik a versenyszámok pontszámítása alapján a legtöbb pontot gyűjtötte. Véglegesen pedig akkor kerül az egyesület birtokába, ha háromszor sikerül elnyerni a serleget.

Pontszámítás: 1.hely: 8 pont,   2.hely: 6 pont,    3.hely: 4 pont,    5-8.hely: 2 pont,   9-16.hely: 1 pont                                                    


Nevezés:
Nevezések beérkezési határideje: 2016 április 15. 20.00 óra.  Nevezési díj: egységesen 500 Ft/fő/versenyszám.   

Nevezni írásban az alábbi elérhetőségeken lehet:

Telefon: 06-20/5303-402

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Díjazás:
Az egyéni verseny 1-3 helyezettjei serleg és tárgyjutalomban részesülnek. A versenyszámok győzteseit egy évig megilleti a Dunántúl Bajnoka cím.

Noszlopy Gáspár Kupa védője, egyben a Dunántúl legeredményesebb utánpótlás nevelő szakosztálya 2015 évben:  Tatai AC     


Egyebek:
A versenykiírásban nem érintett egyéb kérdésekben a MOATSZ verseny és játékszabályai az irányadóak. Az öltözőben hagyott tárgyakért  a rendezőség felelősséget nem vállal.

 
Új, nívósabb feltételeket biztosítva, szeretettel vár mindenkit a rendezőség.

Noszlop,  2016 03. 15.

A kupa története

19 évvel ezelőtt indítottuk útjára első ízben a Noszlopy Gáspár Kupát, a névadó tiszteletére, az akkor még négy fordulós rendszerben.

Már az első sorozat nagy sikert és népszerűséget hozott az egyesületek körében, szinte a Dunántúl majdnem minden megyéje képviseltette magát.

Az országos versenynaptár sűrűsége miatt három, kettő, majd egy versenyre fogyatkozott sajnos a sorozat, de a népszerűsége inkább tovább fokozódott. Mára már joggal és büszkén jelenthetjük ki hogy a Dunántúl legrangosabb és legnépszerűbb versenyévé nőtte ki magát a Kupa.

Köszönhető ez talán magának a lebonyolításnak, hiszen a gyermekek rengeteg játéklehetőséget kapnak, számukra idegen és jó ellenfelek ellen mérkőzhetnek. Nem csak magukért, hanem a csapatért is küzdhetnek mely megduplázza lelkesedésüket és akaraterejüket. Egymást buzdítják, hiszen minden kis apró pontnak nagy jelentősége van a végelszámolásnál ami az ő sikerüket is hozza.

De köszönhető kis részben talán magának rendezőségnek is, az otthonos környezetnek, a klubok közötti jó viszonynak, hiszen a vezetők rég nem látott barátként köszöntik egymást megérkezésükkor, még olyanok is, akik egykor még versenyzőként érkeztek hozzánk, most ők hozzák tanítványaikat.

A Kupa erősségét jelzi, hogy eddig nagyon kevés egyesület vitrinjét díszíti a hatalmas Kupa mely örökös elnyeréséhez három győzelem szükségeltetik.

De érdekességként egy ízben a Győri Elektromos Vasas SK és a Gyepesi ASE abszolút pontegyenlőségét is hozta a verseny.

De a 2009 évi megmérettetés is nem kicsi izgalmakat hozott a végelszámolásnál, és a győztes klub csak a legminimálisabb pontkülönbséggel tudta megszerezni az utolsó mérkőzés utolsó pillanatában a csapat elsőséget az ellenlábas nagyszerű csapata előtt, ráadásul egy harmadik klub segítségének köszönhetően.

Az eddigi 19 év során nagyon sok, mára megbecsült és neves, a Magyar NB-s bajnokságok meghatározó játékosainak indult az útja csarnokunkból.

Többen egészen a korosztályos válogatottságig vitték, de még ez sem volt biztosíték számukra hogy győztesként ünnepelik őket, hiszen a Magyar korosztályos ranglisták számos jeles játékosa képviseltette és képviseli magát évről évre versenyünkön.

Utoljára 2015-ben a Tatai AC csapata hódította el végleg a serleget.

Az idei vetélkedésen is hatalmas csaták ígérkeznek, nem csak egyénileg, hanem a klubok közötti vetélkedésben is.

Büszkék vagyunk versenyünkre, és büszkék azokra a nagyszerű játékosokra, vezetőkre, klubokra, akik a Kupát naggyá tették, és évről évre megtisztelnek bennünket mint rendezőket a részvételükkel, és harcba szállnak a győzelemért.

Reméljük, hogy minimum még további 19 évig fogadhatjuk a résztvevőket, gratulálhatunk a győzteseknek és a Kupát elnyerő kluboknak.

Biztosak vagyunk benne, hogy idén is nagyon sokan megtisztelik a kupát részvételükkel, és ismét hatalmas csatákat, izgalmakat hoz versenyünk.

Főleg azért is, mert nagyszerű lehetőség versenyünk, felkészülni az országos versenyekre.

Go to top