jan-ove-waldner-sajtotajekoztato

Stílszerűen a Legenda névre hallgató sétahajón tartották a Generációk Csatája szervezői december 19-én a gála előtti sajtótájékoztatót, amelyen a hatszoros világbajnok, svéd extraklasszis, Jan-Ove Waldner, a kétszeres vb-aranyérmes Klampár Tibor, a hétszeres Eb-győztes Tóth Krisztina, továbbá a két főszervező, Fazekas Péter ötletgazda és Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója vett részt.

A sajtótájékoztató komoly médiaérdeklődést váltott ki, több írott, webes és televíziós médium tartott a csapattal a közel másfél órás hajóúton. Az M1 hírcsatorna élőben jelentkezett a hajóról. Az újságíróknak, tévéseknek Bruckner Gábor sajtófőnök moderátorként és Schaffer Dániel, Waldner klubtársa svéd tolmácsként segített.

Az 50 éves svéd világklasszist és a 62 éves Klampár Tibort leginkább mindenki arról kérdezte, mi lesz a holnapi visszavágó kimenetele. Az esélylatolgatást Jan-Ove Waldner kezdte, aki elmondta, hogy a svéd bajnokságban mindössze egy mérkőzést vesztett, majd hozzátette – „igaz összesen egyet játszottam. Megpróbálom élvezni a játékot Tiborral, és ha jól hallottam némi gondja van a vállával, így talán esélyem is lesz ellene"

Waldner azt is elmondta az újságírók kérdésére, hogy a szezon után az aktív versenyzést abbahagyja, ám Magyarországra nagyon szívesen jön bármikor egy-egy gálameccs erejéig, főleg ha egykori példaképével, Klampár Tiborral játszhat.
Klampár Tibor mérlege sokkal jobb, ő két éve veretlen. Szerinte azonban így 62 évesen tudni kell megválasztani a megfelelő bajnokságot ehhez. „Két-három éve nem vesztettem mérkőzést, igaz, csak a Budapest II-es bajnokságban játszom. Én még nem akarok visszavonulni."

Waldner és Klampár mellett a belga Jean-Michel Saive-et, valamint Gergely Gábort és Tóth Krisztinát is láthatják a gálán a nézők. A Generációk Csatáját az M4 Sport élőben közvetíti. Aki a helyszínen szeretné nézni az esemény nyugodtan látogasson ki a Budapesti Jégpalotába, mert jegyeket a helyszínen is lehet kapni.

 

Go to top