teqball-pattantyus-adammal

Az asztalitenisz nem kifejezetten nyári sportág, ám vannak hozzá hasonló játékok, amelyeket a legmelegebb napokon is élvezettel játszhatunk. Mondjuk a strandon. Mostanában egyre több helyen találkozhatunk egy magyar találmánnyal, amelyet már néha a Rubik-kockához hasonlítanak. Ez a teqball. Ezek a végükön lefelé hajló asztalok a Velencei-tónál megrendezett Coca-Cola Strandpartyn is megjelentek, és Pattantyús Ádám is kipróbálta rajtuk a játékot.

„Ez inkább a focihoz áll közelebb, márpedig abban nekem inkább a futás, a kitartás az erősségem, és nem a technika, ez most is látszott. Azonban gyorsan bele lehet jönni, öt-tíz perc után már egész jó labdameneteket játszottunk, nagyon élveztem – mondta kétszeres olimpikon asztaliteniszezőnk, aki a saját sportágát is kipróbálta ezen a speciális asztalon. – Az asztal íve nem nagyon zavart, mert pingpongosként nagyjából tudtam, hogy lejjebb pattan róla a labda, a széllel viszont annál inkább meggyűlt a bajom.”
A teqballasztalon több játékot is lehet játszani. A névadó teqballon kívül – amit pingpongasztalon játszott lábtenisznek is nevezhetünk – alkalmas úgynevezett teqpongra, teqteniszre, röplabdára, a gyerekeknek kitalált catch nevű játék pedig kiválóan fejleszti a labdaérzéket. A teqballasztalból is kétféle létezik: van a fix telepítésű és az összecsukható verzió.

Ha kedvet kapott hozzá itt találja a nyári teqball eseményeket ► http://bit.ly/Teqball_events

A sportág honlapja pedig itt található ► http://www.teqball.com/

A teljes teszt interjúkkal az Asztalitenisz magazin augusztus 8-i adásában látható majd.

A forgatáson készül képeket itt tekinthetik meg ► http://bit.ly/2vF4qS4

Go to top