huzsvar-erik

Ezüstérmes lett a Huzsvár Erik, Balogh Bence összeállítású fiúválogatott az újoncok nyílt, magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokságán, Angyalföldön. A csapatezüst után egyéniben is második helyen végzett Huzsvár Erik (U13) , Szántosi Dávid (U11) pedig bronzérmet szerzett.

Az utanpotlassport.hu így számolt be az eseményről: A csapatversenyekkel kezdődött el az Angyalföldi Sport és Szabadidő Központban a  nyílt, újonc magyar nemzetközi asztalitenisz-bajnokság. A fiúknál 16 három csapatos csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, az első kettő automatikusan továbbjutott. A figyelem középpontjában a Huzsvár Erik, Balogh Bence összeállítású Magyarország I állt, amely remekül kezdte a versenyt, az SKST Michalovce II és az Angby SC I gárdáját is 3-0-ra győzte le a csoportkörben.

A 32-es táblán a fehérorosz/litván vegyes csapat sem tudott meccset nyerni a mieink ellen, akik tehát egy újabb 3-0-s sikert könyvelhettek el. A magyar indulók közül (válogatottak és klubcsapatok is nevezhettek a viadalra) továbbjutott még Magyarország III (Szántosi Dávid, Kizakisz Georgiosz) Hovátország 3-2-es legyőzésével, a BVSC-Zugló/Dunakeszi vegyes (Hajdu Ákos, Vándor András) az MSK Cadca/Angby elleni 3-1-es sikerrel, valamint Magyarország II (Balogh András, Krebs Levente) az Angby SC I elleni 3-1-es diadallal. Viszont a Ceglédi VSE (Hörömpö Ferenc, Tótin Kristóf) 3-1-re kikapott Izrael I-től, a KSI SE/Orosháza vegyes (Straubinger Balázs, Molnár Levente) 3-0-ra vesztett az ACS Dumbravita ellenében, a Tiszaújvárosi SC (Fónagy-Árva Péter, Köllő Ábel) 3-0-ra maradt alul a Niedersachsen TTV I ellen és a BVSC-Zugló/Wiener Neudorf vegyes (Kárpáti Ágoston, Juhász Márk) sem bírt Olaszország I csapatával (0-3).

A 16 között Magyarország I 3-1-re verte meg Dánia II-t, ellenben Magyarország III 3-1-re kikapott a Bavaria TTA II-től, a BVSC-Zugló/Dunakeszi 3-2-re Olaszország II-től, Magyarország II pedig 3-1-re Olaszország I-től. A negyeddöntőre tehát a magyar indulók közül már csupán egy alakulat maradt talpon, Magyarország I. S a Huzsvár, Balogh duó a nyolc között is remekelt, 3-0-ra lemosta a CS Pristavu II-t. Az elődöntőben a kézdivásárhelyiekkel kerültek szembe a mieink, és egy újabb 3-0-s siker került a jegyzőkönyvbe. A másik ágon az SC Pristavu I 2-0-ra nyert Olaszország ellen.

Következett a finálé, amelynek első meccsén Balogh Bence 3-1-re kikapott Andrei Tomicától. Huzsvár Erik a Iulian Chirita elleni 3-2-es győzelemmel még egyenlített, de a páros simán, 3-0-ra a románoké lett, majd Huzsvár is 3-0-ra vesztett Tomicával szemben, így tehát Magyarország I ezüstéremmel zárta a bajnokságot.

A lányoknál jóval gyengébben szerepeltek a magyar indulók. A 12 csoportból a 32-es főtáblára Magyarország I (Adamik Csenge, Tölgyes Dorottya), Magyarország II (Letanóczki Dalma, Czeglédi Dorka), Magyarország III (Tanács Nóra, Volentics Anna) és a Statisztika I (Nagy Liliána, Kenesey Blanka) került csak fel. Innen az egyes számú magyar válogatott játék nélkül jutott a legjobb 16-ba, míg Magyarország II 3-0-ra nyert a CSM Zalau, a Statisztika I pedig 3-1-re Fehéroroszország I ellen. Ugyanakkor Magyarország III 3-0-ra kikapott Horvátországtól. Nyolcaddöntő azonban a még versenyben lévő magyar együtteseknek is a végállomást jelentette. Magyarország I 3-0-ra vesztett Fehéroroszország II ellen, Magyarország II 3-2-re kapott ki a Hessischer TTV/Litvánia vegyes csapattól, a Statisztika I pedig 3-0-ra maradt alul a Bavarian TTA I együttesével szemben. A döntőben végül Horvátország 3-2-re nyert a Bavarian TTA I csapata ellen.

Magyar szempontból a legjobban a fiú U13-asok versenye alakult. Huzsvár Erik, aki párosban ezüstérmes lett, egyéniben is remekül menetelt. A 64 között még erőnyerő volt, azután viszont Joav Birant iskolázta le úgy, hogy összesen 17 pontot engedélyezett az izraelinek. A 16 között páros partnerével, Balogh Bencével került szembe, s noha az első játszmát 11-re Balogh nyerte meg, a folytatás Huzsváré volt 4-re, 5-re, majd megint 4-re. A negyeddöntőben a dán Cristian David Hold következett, s egy újabb sima 3-0 (5, 6, 9). Az elődöntőben Borna Petek sem tudott érdemi ellenállást kifejteni, megint 3-0 került a statisztikába, mégpedig úgy, hogy a horvát erejéből a második játszmában egyetlen pontra futotta. Közben a másik ágon a román Bogdan Badea haladt előre, szintén igen magabiztosan. Az elődöntő román házi párbajt hozott, Badea 3-1-re verte meg Daniel Moldovant.

Az aranyütközetet is a román versenyző kezdte jobban. Viszonylag gyorsan, 5-re hozta az első játszmát. Ezt követően viszont Huzsvár percei következtek, előbb 4-re, majd 7-re győzött, azaz 2-1-re fordított. A negyedik játszma nagy csatában, 9-re Badeáé lett, jött tehát a mindent eldöntő, ötödik felvonás. Rendkívüli izgalmak közepette a hajrában Badea összpontosított jobban, 16-ra nyerte meg a szettet, s összességében 3-2-re a meccset. Huzsváron kívül további három magyar játékos, a későbbi ezüstérmes által legyőzött Balogh Bence, valamint Balogh András és Krebs Levente jutott el a nyolcaddöntőig, ám ott valamennyien búcsúztak.

Az U13-as lányoknál a negyeddöntő jelentette magyar szempontból a végállomást. A 8 közé azonban csak Adamik Csenge tudta beverekedni magát, ott azonban ő is fennakadt az olasz Caterina Angelin (2-3). A döntőt a horvát Hana Arapovic és a román színekben szereplő Ungvári Evelin vívta, és Arapovic nyert 3-1-re. Az U11-es fiúknál Szántosi Dávid a négy közé került, s az elődöntőben csak nagy csatában maradt alul 3-2-re a német Luis Krausszal szemben (azaz bronzérmes lett). A finálé már a román Iulian Chiriţă sima, 3-0-s sikerét hozta Kraus ellenében. Az U11-es lányoknál a 16 között még öt magyar, Tanács Nóra, Pad Lina, Müller Evelin, Jakab Orsolya és Szerbacsics Ivett volt versenyben, ám a nyolc közé már egyikük sem jutott el. A végső győzelmet a romániai Demjén Eszter szerezte meg.

Eredmények | Képek

Go to top