final4pecs4

A férfiaknál a Celldömölk és a Pécs, a nőknél a Szekszárd és a Postás jutott be a fináléba az Extraliga pécsi négyes döntőjében.

Nagyjából 300 néző volt kíváncsi a Lauber Dezső Sportcsarnokban a Final Four első napjára. Az amúgy sem rossz hangulat fokozásáról a PTE Brass Band gondoskodott. A rezesbanda főszerepet játszott a 63 éves Klampár Tibor felköszöntésében is, eljátszotta neki a Happy Birthdayt.

Sáth Sándor, a szekszárdi asztalitenisz szülőatyja a Dél-Dunántúlon végzett munkásságáért életműdíjat kapott, amit Varga László, a Baranya Megyei Asztalitenisz-szövetség elnöke és dél-dunántúli regionális vezető adott át.

Az eseményt Páva Zsolt, Pécs polgármester és Nátrán Roland MOATSZ-elnök nyitotta meg.

PÉCSI TAROLÁS – A HÁZIGAZDÁK LETASZÍTANÁK A TRÓNRÓL A CELLDÖMÖLKÖT

A férfiaknál az elődöntő első párharcát az alapszakaszgyőztes Celldömölk 6:2-re nyerte meg a csupa rutinos pingpongost felvonultató Szeged ellen. Jól kezdett a Tisza-parti gárda, Vitsek Iván Lindner Ádámot, Gerold Gábor Ecseki Nándort győzte le nagy csatában, négy parti után 2:2-re álltak a felek. A celldömölkiek azonban ezután a kezükbe vették az irányítást, és több mérkőzést már nem buktak el.

A címvédő ellenfele a házigazda Pécs lesz, amely 7:0-ra verte meg a magyar (Kriston Dániel) és finn válogatottal (Oláh Benedek) felálló Szécsényt.

„Szerintem ötven százalék esélyünk lesz a fináléban, a páros sorsdöntő lehet. A holnapi meccsben az is benne van, hogy 5:5 lesz a végeredmény, és akkor jöhet a számolás" – tekintett előre Fehér László, Celldömölk polgármestere.
„Úgy látszik, negyvenkét évesen is tudok még meglepetést okozni, magamnak is, mint a mai napon. A szurkolóink isteniek voltak, beszéltük is a megnyitón Krisztiánnal, hogy ha itt nem nyerünk, akkor kinyírnak minket" – viccelődött a pécsiek meglepetésembere, a Kristont és Oláht is legyőző Pázsy Ferenc, aki tudja, hogy a döntőben valószínűleg nem nyernek megint 7:0-ra, ám bízik a trónfosztásban.

Kriston Dániel elárulta, nem számítottak rá, hogy Pázsynak ilyen remekül megy majd, Bátorfi Zoltán, a Szécsény harmadik játékosa szerint azonban mindhárom ellenfelük jól játszott, ez persze a 7:0-s végeredményből is látszik.

„Ha a párost megnyerjük, talán máshogy alakul, de minden fontos szituációból ők jöttek ki jobban, ez persze ilyen hangulatban nem véletlen. Az lenne az igazi, ha minden mérkőzés és verseny ilyen miliőben zajlana. Az alapszakaszban csak a Szegedtől kaptunk ki, de szeretnénk megszerezni a bronzérmet" – mondta Bátorfi Zoltán.

A POSTÁS ELÉRTE A CÉLJÁT, A SZEKSZÁRD VÁR RÁ

Az alapszakaszgyőztes a hölgyeknél is készülhet a döntőre, a Szekszárd első csapata 6:2-re múlta felül az ERDÉRT-et. Pedig a fővárosiak kezdtek jobban, a Tóth Kata, Hepke Johanna kettős meglepetésre 3:0-ra megverte Lovas Petra és Madarász Dóra párosát. Tóth nem sokkal később egyesben is bemutatott egy bravúrt Madarász legyőzésével, ezután viszont már csak a Szekszárd nyert meccset.

Nagyobb csatát hozott a Budaörs és a Postás összecsapása. Mindkét csapat 31 ponttal zárta az alapszakaszt, és most is fej fej mellett haladtak. Pergel Szandra és Fazekas Mária hozta a párosok találkozóját a Budaörsnek, amelynek mindhárom játékosa legyőzte Nagyváradi Mercédeszt. Ez azonban kevésnek bizonyult, mivel a többiek ellen nem tudtak partit nyerni.

„Kicsit idegesek voltunk, mivel tavaly kikaptunk a döntőben a Budaörstől, de most sikerült őket legyőzni hat négyre, aminek nagyon örülök" – számolt be a kisebb nyaksérüléssel küzdő Li Jiao, aki három szombati mérkőzésén csak egy szettet veszített a Postás színeiben.

„Körülbelül negyven százalék esélyünk lesz a fináléban. A két kínaival erősebb lesz a Szekszárd, amelynek jók a magyar játékosai is. Nálunk Li Jiao nem teljesen egészséges, de ha tud játszani, és bemutatunk legalább két bravúrt, akkor lehet döntetlen körüli a mérkőzés. Tavaly csalódottak voltunk a döntő elvesztése miatt, idén viszont a fináléba jutás volt a célkitűzésünk, és sikerült teljesítenünk" – jelezte Rostás Gábor, a Postás SE elnöke, hogy innentől számukra az aranyérem már afféle bónusz lenne.

Vasárnap a bronzmérkőzések 10, a döntők 15 órakor kezdődnek.

EXTRALIGA, FINAL FOUR, PÉCS
ELŐDÖNTŐK

NŐK
Szekszárd AC I.–Budapesti ERDÉRT SE 6:2
Mérkőzéslap

Budaörsi 2i SC–Postás SE 4:6
Mérkőzéslap

FÉRFIAK
CVSE-Swietelsky-Wewalka I.–Floratom Szeged AC Probart I. 6:2
Mérkőzéslap

PTE PEAC-Kalo Méh I.–SZERVA ASE I. 7:0
Mérkőzéslap

Az esemény fotóalbuma

Go to top