asztalitenisz-eredmenyek

Póta Georgina megvédte címét egyesben az asztaliteniszezők 99. országos bajnokságán, Celldömölkön, a férfiaknál viszont új bajnokot avattak Lakatos Tamás személyében.A vasárnapi záró napon az öt versenyszám közül négyben jutottak el a résztvevők a végjátékig.

A Berlinben légióskodó Póta már szombaton bejutott a legjobb nyolc közé, ahol aztán két négyszettes győzelmet aratott Ambrus Krisztina, majd Bálint Bernadett felett. A fináléban válogatottbeli társa, Nagyváradi Mercédesz várt rá, s ő már nagy csatára kényszerítette, de végül győzött a rutin, Póta 4:3-ra nyert. A világranglista 37. helyén álló, 31 éves játékos 2006, 2008, 2012 és 2015 után pályafutása ötödik ob-elsőségét gyűjtötte be egyesben.

Nagyváradi párosban duplázott, miután a szombati vegyes arany után vasárnap Postás SE-s klubtársa, Ambrus Krisztina oldalán női párosban is a legjobbnak bizonyult.

A férfiaknál egyesben a hazai környezetben szereplő Fazekas Péter – Pótához hasonlóan – ötödik országos bajnoki címét akarta megnyerni egyesben, de ez nem jött össze neki, miután már a nyolcaddöntőben kiesett. A szám fináléját két Németországban légióskodó fiatal játékos, Lakatos Tamás és Szudi Ádám vívta egymással, végül előbbi győzött 4:1-re.

A két asztaliteniszező férfi párosban együtt szerepelt, itt az elődöntőig jutottak, az aranyat Majoros Bence és Szita Márton érdemelte ki, ők a rutinos Lindner Ádám, Nagy Krisztián duót verték a döntőben.

Az ob győztesei és helyezettjei pénzdíjazásban részesültek, egyesben 80 ezer forintot, párosban 30–30 ezret ért a bajnoki cím.

MTI

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG (MERCZ GÁBOR EMLÉKVERSENY)
NŐI EGYES
DÖNTŐ
Póta Georgina (TTC Berlin Eastside)–Nagyváradi Mercédesz (Postás SE) 4:3 (–9, 1, 8, –7, 6, –8, 5)
A harmadik helyen Bálint Bernadett (Kolbermoor SV) és Peterman-Varga Tímea (Budaörs) végzett.

NŐI PÁROS
DÖNTŐ
Ambrus Krisztina, Nagyváradi (Postás SE)–Csáki Rita, Tóth Edina (Orosháza, Szekszárd) 3:2 (7, –11, 7, –7, 7)
A harmadik helyen a Bálint, Imre Leila (Kolbermoor SV, Szekszárd) és a Szvitacs Alexa, Mátrai Alexandra (Budapesti Erdért SE, Várpalota) duó végzett.

FÉRFI EGYES
DÖNTŐ
Lakatos Tamás (1. FC Saarbrücken TT)–Szudi Ádám (TTC Ruhrstadt-Herne) 4:1 (7, 7, –11, 4, 9)
A harmadik helyen Szita Márton (TTC matec Frickenhausen) és Majoros Bence (TTC 1946 Weinheim) végzett.

FÉRFI PÁROS
DÖNTŐ
Majoros, Szita–Lindner Ádám, Nagy Krisztián (Celldömölk, PTE PEAC) 3:2 (4, –5, 12, –9, 9)
A harmadik helyen a Do Phuong Nam, Marsi Márton (BVSC-Zugló, TTC Mühringen) és a Lakatos, Szudi kettős végzett.

SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Nagy, Nagyváradi–Fazekas Péter, Peterman-Varga (Celldömölk, Budaörs) 3:2 (7, 8, –9, –7, 9)
A harmadik helyen a Lung Dániel, Gajdos Borbála (Győri Elektromos Vasas SK, Várpalotai Bányász SK) és az Ecseki Nándor, Bálint (Celldömölk, Kolbermoor SV) duó végzett.

Végeredmény

Nöi
Férfi
Vegyespáros

1. napi eredmények

Női
Férfi
Vegyes páros

Sorsolás

Női
Férfi
Vegyes páros

Go to top