asztalitenisz-eredmenyek

A Budaörs és a Szekszárd női csapata, valamint a Celldömölk férfiegyüttese győzelemmel kezdte a Klubcsapatok Szuperligája 2017–2018-as idényét.

A Szekszárd még ennél is simábban nyerhetett volna, de Szily György vezetőedző játéklehetőséget akart adni a fiatalabbaknak is, egyrészt hogy fejlődjenek, másrészt hogy tehermentesítsék a rutinosabbakat. Imre Leila mellett az angol Denise Payet is szerepet kapott így a tolnai csapatban.

„Nagyon örülök, hogy játszhattam, ráadásul a csapat is győzött. Kicsit talán kockázatos volt a csapatba állításom, mivel még ifjúsági korú vagyok, ezen a szinten nincs sok tapasztalatom, de próbáltam a legjobbamat nyújtani” – mondta Payet, aki az első meccsét elveszítette, a másodikat pedig félbeszakították, mivel Madarász Dóra közben megnyerte harmadik meccsét, ezzel biztossá vált a Szekszárd győzelme.

kszl-linz-szekszard-2017„Mindenképp örülünk ennek a győzelemnek, főleg annak tudatában, hogy az első számú orosz játékosunk (Polina Mihajlova) most nem jött el, az új játékosunkkal, Rutával álltunk fel, és a fiatalabb játékosaink is játszani tudtak, de így is viszonylag sima volt” – értékelt Madarász Dóra.

„Ebben a szezonban próbálunk olyan keretet kialakítani, hogy a legjobbak tehermentesítése érdekében két csapatunk legyen – beszélt a terveikről Szily György. – Az előző idényben azt láttuk, hogy ilyen mennyiségű mérkőzést nem lehet lejátszani ugyanolyan színvonalon. Mihajlova és Bálint Bernadett hiánya miatt most is Madarász Dórának kellett beugrania. A következő csehországi fordulóra nem tervezem kivinni őt, tehermentesítjük egy hosszú és egy mérkőzés alól. Megpróbálunk így sakkozni ebben az évben.”

Szeptember 26. Kedd
Klubcsapatok szuperligája

Női
U21 Team Czech Republic-Budaörsi 2i SC       1-6
Gy: Stefcová 1, illetve Fazekas 2, Pergel 2, Nagyváradi 1 és Pergel Fazekas pár 1

Szekszárd AC -LZ Linz Froschberg      6-2
Gy: Imre 1, Madarász 3, Paskauskiene 1 és a Madarász-Paskauskiene pár, illetve Mischek 1, Diendorfer 1                                    

Linz AG Froschberg-U21 Team Hungary                   6-1
Gy: Truskova 1, Ho Tin Tin 2, Bergström 2 és a Bergström-Ho Tin Tin pár, illetve Fehér O. 1

Férfi
U21 Team Czech Republic-CVSE Swietelsky Jufa Hotel   3-6
Gy: Martinko 2, Klos 1, illetve Szita 2, Kriston 1, Fazekas 2 és a Fazekas-Kriston pár

Go to top