bl-szekszard-tarnobrzeg

A párharcot két védekező stílusú játékos csatája nyitotta, hazai részről az orosz Polina Mihajlova, a vendégektől pedig a kínai születésű, német Han Ying állt az asztalhoz. Mihajlova kezdett jobban, simán hozta az első szettet, ezután azonban a mintegy 80 fős vendég szurkolótábor által buzdított rivális átvette az irányítást, rendre hibázásra kényszerítette a hazai játékost, és sorozatban három játszmát begyűjtve előnyhöz juttatta csapatát. A második párban a friss országos bajnok Madarász Dóra egy másik védővel, a kétszeres egyéni Európa-bajnok fehérorosz Viktorija Pavloviccsal csapott össze, írja az MTI.

A magyar asztaliteniszező 1-0-ra és 2-1-re is vezetett a szetteket tekintve, de a nála 15 évvel idősebb, 38 esztendős ellenfél mindkétszer kiegyenlített. A döntő játszma aztán megint Madarász fölényét hozta, aki így nagy csata után kiegyenlítette a mérkőzést. Sokáig úgy tűnt, a harmadik találkozó után átveszi a vezetést a Szekszárd, a szingapúri Lin Je ugyanis már 2-0-ra vezetett a kínai-lengyel Li Qian ellen, de a rivális innen is visszajött, s végül fordított, így ismét a lengyeleknél volt az előny. Mihajlova és Pavlovics mérkőzésén felváltva irányították a szetteket a játékosok, majd 2-2 után maratoni labdameneteket és nagy csatát láthatott a közönség. Az orosz játékos 10-9-nél meccslabdához jutott, Pavlovicsnak azonban sikerült fordítania, s ő az első lehetőségét kihasználta, megnyerte a találkozót, s ezzel az egész meccset is a lengyeleknek. A története során először BL-elődöntős magyar csapat nehéz helyzetből várja az áprilisi visszavágót, amelyet a tervek szerint április 7-én játszanak.

„Nagyon örülök, hogy meg tudtam verni egy ilyen védőt, mint Pavlovics – mondta Madarász Dóra.Most játszottam vele először, ha néhány labdamenetben kiengedtem, akkor borítékolható volt, hogy azt a szettet elvesztem. A taktikát nagyon pontosan be kellett tartanom, és az is segített, hogy ezt a labdát nem tudta annyira megnyesni, így sokszor érvényesülhettem. Utána Lin Jének és Mihajlovának is jó esélye volt a győzelemre, akár mi is nyerhettünk volna 3–1-re. Az egyik szemem sír, a másik nevet."

„A mérkőzés előtt éreztem, hogy ez a csapat nem nagyon fekszik majd nekünk a három védőjével – nyilatkozta Szily György, a Szekszárd vezetőedzője. – A világranglistára nézve láthatjuk, hogy ez a realitás. Meg kell próbálni összekapni magunkat a visszavágóra, minden elveszített mérkőzésen pariban voltunk, ez akár meg is fordulhat. A mostani idényre azt a célt tűztük ki, hogy jussunk végre tovább a BL-csoportból. Ehhez képest már a legjobb négyben vagyunk, szóval magasan túlteljesítettünk, és bár nehéz helyzetbe kerültünk, még reménykedünk a döntőbe jutásban."

Eredmény: női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Szekszárd AC-KTS Siarka ZOT Tarnobrzeg (lengyel) 1-3
-------------------------------------------
Polina Mihajlova-Han Ying 1-3 (5, -6, -7, -4)
Madarász Dóra-Viktorija Pavlovics 3-2 (8, -9, 4, -9, 6)
Lin Je-Li Qian 2-3 (7, 5, -8, -7, -7)
Mihajlova-Pavlovics 2-3 (-8, 5, -4, 5, -10)

Go to top