ettu-kupa-elodonto-postas-se

A Postás SE hazai környezetben 3:2-re kikapott a francia CP Lyssois Lille Metropole-tól a női ETTU-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Li Jiao győzelmével kezdődött az összecsapás, majd Nagyváradi Mercédesz és Kertai Rita is sima vereséget szenvedett. Li Jiao a másodi mérkőzését is megnyerte, így a Nagyváradi–Szőcs találkozó döntötte el a párharc első felvonását. Nagyváradi jól tartotta magát, közel volt a 2:1-es szettelőnyhöz, de végül 3:1-re kikapott.

„Szegény ember vízzel főz, most edzői szerepbe kényszerültem, mivel nincs edzőnk – értékelt a társait ezúttal kívülről segítő Braun Éva. – Játszhattam volna én is, de van két fiatal válogatottunk, inkább nekik szeretnénk játéklehetőséget adni. Nagyváradi Mercédesz az utolsó meccsen 1:1-nél 9:6-ra vezetett a harmadik szettben, ekkor kapott egy hálósat, majd a következő pontokban összezavarodott, nem azt játszotta, amit előtte megbeszéltünk. Nehéz ellenfél volt, Merci tisztességesen helyt állt, lehetett volna persze jobb is, de nem biztos, hogy ha én vagyok ott 1:1, 9:6-nál, akkor ugyanolyan tiszta lett volna a fejem, mint a kispadon ülve."

A szorult helyzetből fordító Szőcs Bernadett elmondta, nem új számára, hogy az övé az ötödik mérkőzés.

„Mindig így történik, a román válogatottban és a francia klubomban is én szoktam játszani 2:2-nél, szóval már megszoktam ezt. Szeretek a sorsdöntő ötödik mérkőzésnél asztalhoz állni. Magyar vagyok, ezért jó volt itt játszani, jó volt magyar szavakat hallani, még ha nem is a hazai csapatot erősítettem. Remélem, még visszatérek ide" – mondta a Lille romániai magyar játékosa.

Az elődöntő visszavágóját április 1-jén rendezik Franciaországban.

NŐI ETTU-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
POSTÁS SE–CP LYSSOIS LILLE METROPOLE (francia) 2:3
Li Jiao–Szőcs Bernadett 3:1 (8, –6, 7, 9)
Nagyváradi Mercédesz–Jang Hsziao-hszin 0:3 (–7, –5, –1)
Kertai Rita–Agnés Le Lannic 0:3 (–9, –5, –8)
Li Jiao–Jang Hsziao-hszin 3:0 (7, 6, 2)
Nagyváradi Mercédesz–Szőcs Bernadett 1:3 (9, –7, –9, –6)

Go to top