szekszard-linz

Kettős vereséggel búcsúzott az ETTU Kupától a zekszárd AC női asztalitenisz-csapata, miután a negyeddöntő keddi, hazai visszavágóján is kikapott a francia ALCL TT Grand-Quevilly együttesétől

Az már korán eldőlt, hogy a tolnai együttes nem juthat tovább, ugyanis a két héttel ezelőtti első m eccsen úgy kapott ki 3:0-ra, hogy csak két szettet nyert. A rivális most már az első mérkőzésen begyűjtött két játszmát, s ugyan a kínai Jü Jang ezt a találkozót megnyerte, a folytatásban ismét a franciák akarata érvényesült.

Lovas Petra szoros csatában, Tóth Edina pedig sima meccsen maradt alul, majd Jü Jang is elvesztette második találkozóját, így a vendégek kettős győzelemmel biztosították a helyüket az elődöntőben.

„Ez a párharc már a két héttel ezelőtti első mérkőzésen eldőlt – értékelt az MTI-nek Türei Ferenc, a hazaiak csapatvezetője. – Ma volt esélyünk a győzelemre, az első megnyert találkozó után Lovas Petra vezetett a döntő szettben, de végül alulmaradt, s utána már sajnos sima volt. Összességében megérdemelten jutott tovább a francia ellenfél, jobb volt nálunk.”

A Grand-Quevilly már a második magyar csapatot búcsúztatta, az előző körben a Budaörsöt győzte le. 

A Postás SE a múlt héten bejutott a legjobb négy közé, ahol a francia Lille vár rá. A másik ágon a Grand-Quevilly a török Bursa Büyüksehir Belediyesporral csap össze. 

ASZTALITENISZ NŐI ETTU-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Szekszárd AC–ALCL TT Grand-Quevilly (francia) 1:3  
Jü Jang–Ono Siho 3:2 (–12, 5, 7, –8) 
Lovas Petra–Tian Yuan 2:3 (5, –8, –9, 5, –7) 
Tóth Edina–Stephanie Loeuillette 0:3 (–4, –10, –4) 
Jü Jang–Tian Yuan 0:3 (–9, –5, –5) 
Továbbjutott: a ALCL TT Grand-Quevilly, kettős győzelemmel, 6:1-es összesítéssel 

Az oda-visszavágós elődöntők mérkőzéseire márciusban és áprilisban kerül sor. 

FORRÁS: MTI

Go to top