Karcagon került megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség és a MOATSZ együttműködésével a 2017/2018-as Diákolimpia országos döntője. Három napon keresztül versenyzett három korcsoportban sok-sok amatőr és "profi" versenyző. A helyi és körzeti versenyeket követően a megyei döntők győztesei juthattak el Karcagra. Ebben a tanévben 269 csapat és 3326 egyéni versenyző nevezett az országban, igen komoly eredményt ért el tehát már az is, aki a megyei döntőkre eljutott, az országos versenyen pedig a legjobbak mérkőzhettek egymással. A pest megyei fiatalok 14 versenyszámban képviselték iskolájukat, az "A" kategóriában induló igazolt fiatalok pedig szakosztályaik, edzőik, egyesületeik sportsikereit is gazdagították. Minden versenyző egy ajándékkal tért haza, a győztesek érem és oklevél díjazásban is részesültek, sokaknak pedig a felvételi pontszámhoz is segítséget jelenthet a kiváló sportteljesítmény. Ki kell emelni a bírói teljesítményt is. Nagyon komoly munkát végzett a versenybíróság is, Katona Csaba, Gulyás Vince és segítőik három napon keresztül reggeltől estig vezették a döntőket. 

Pest megyei Indulók és eredményeik:

I-II Kcs fiú "A": Deliagosz Sztamatisz András - Szadai Székely Bertalan Ált. Isk. 

András kiváló eredménnyel szerepelt, harmadik helyen végzett. A csoportmeccseket veretlenül, 6:0-ás szettaránnyal hozta, a négy közé kerülésért semvesztett szettet. A döntőbe jutásért Cseri Ádámtól (Budapest- Fodros Általános Isk.) kapott ki, a harmadik helyért a szegedi Táltos Általánosba járó Kókai Ákost győzte le.

I-II Kcs fiú "B": Szaszák Csongor - Veresegyház Kálvin Téri Református Ált. Isk. 

Szaszák Csongor Diákolimpiai Bajnok - annél többet aligha kell mondanunk, talán csak annyit, hogy reményeink szerint hamarosan az igazolt versenyzők között is megállja majd a helyét, öregbítve ezzel a Iskolája, a Veresgyház és a "Galaxis" hírnevét :)

Csongor méltatását alább is olvashatjátok:

 


I-II Kcs Leány "B": Faragó Csillag Virág - Nagykőrös Arany János Református Ált. Isk. 

Nagykőrös hagyományosan erős a "diákolimpiai" tehetségekben. Iván Istvánné (Tusi néni - korábbi megyei főtitkárunk Iván Csaba édesanyja) tanítványai minden évben remekül szerepelnek a Diákolimpiákon, és hogy egy DSK is lehet kiváló nevelőhelyszín, azt az idei versenyrendszer és a B-kategória kiváló példákkal bizonyította. Nagykőrösről tehetséges iskolások érkeztek, Faragó Csillag Virág mellett Tóth Hanga Katalin és Faragó Gyöngy Virág teljesítménye is megsüvegelendő.


III-IV. Kcs fiú "A":  Tibor Györfi  - Gödöllői Török Ignác Gimn. 

Győrfi Tibor a csoportmérkőzéseken szépen szerepelt, másodikként jutott tovább a csoportjából. Sajnos később nehéz sorsolást kapott, a 12 fős főtábla legjobbját kapta. Balogh Andrással (Sombereki ált. Isk - Dunaszekcsői Tag. Ált Isk.)  kellett kezdenie, nem bírt vele. De semmi baj, aznap senki sem akadt, aki Balogh Andrást le tudta volna győzni.

III-IV. Kcs fiú "B": Várhegyi Balázs - Alsónémedi Széchenyi István Ált. isk. 

Kitettek magukért a Dunaharaszti Asztaliteniszesek is. Várhegyi Balázs csoport-másodikként került a főtáblára, ahol igen szoros mérkőzésen 3-2 arányban győzve az ország nyolc legjobb játékosa közé került. Balázst az első kiemelt állította meg.

 


III-IV. Kcs leány "A": Volentics  Anna - Dunakeszi Bárdos Lajos Ált. Isk. 

Volentics Anna a csehországi nemzetközi ifjúsági és serdülő olimpiai selejtezőn vett részt. Helyette a megyei döntőben másodikként végzett Letanóczki Dalma szerezhetett még jogosultságot, de Dalma is Csehországban küzdött. A Diákolimpiai szabályok szerint a harmadik helyezettünk, Peszeki Regina már nem nevezhetett. A cseh eredményekről ide kattintva számol be a MOATSZ


III-IV. Kcs leány "B": Csernus Enikő Nagykőrösi Kossuth L. Ált. Isk. 

Csernus Enikő a csoportjában harmadik helyen végzett, így nem jutott főtáblára, de a csoportgyőztestől mindössze egyetlen szettel kapott ki. Mindössze kettő ponton múlott, hogy nem jutott tovább a csoportból. Reméljük, hogy jövőre ez is sikerül majd :)

V-VI. Kcs Fiú "A":  Gerlai Dániel - Szentendrei Móricz Zsigmond Gimn. 

Gerlai Dániel eredménye azért kiemelkedő, mert szentendrei utánpótlás játékos utoljára még az "átkosban", úgy 33 éve vett részt hasonló országos megmérettetésen. A korcsoportos döntőben Dani másodikként kijutott a csoportból, de a TOP10-ben már országos ranglistás játékosokkal kellett összemérnie a játéktudását. A papírforma szerint az itt érkező ellenfelek már jóval erősebbek. "Élesben" ez a különbség annyira nem látszott, de ahhoz azért eléggé volt, hogy megállítsák a "menetelést". Sosem szép mentség persze az influenza+láz, de tudni kell, ez is közrejátszott.

 


V-VI. Kcs Fiú "B": Dúzs Dénes Nagykőrös Toldi Miklós Élelmiszeripari Szki. 

Dúzs Dénes hatodik helyezettként végzett a "nem igazolt" legnagyobbak között. A csoportból elsőként jutott tovább két győzelemmel, jobb szettaránnyal, mint debreceni riválisa. Végezetóül a második helyezettől kapott ki a főtáblán.


V.-VI. Kcs Leány "B": Morzsányi Anna - Gödöllő Premontrei Szent Norbert Gimn.

Annának sajnos nem sikerült a legjobb 8 közé jutnia. A csoportmérkőzéseken komoly ellenfelekkel találkozott, szép mérkőzéseket vívott.

I-II Kcs. Fiú csapat: Veresegyház - Kálvin Téri Református Általános Iskola

Veresegyház még nem koronáz :). De már majdnem. A Szirtesi Soma, Szaszák Csongor, Ozsváth-Sarok Ákos összeállítású csapat hatodik lett a korosztályos CSB-n. 

I-II Kcs. leány csapat: Nagykőrös - Arany János ref. Ált. Isk. 

Tusi néni aranyoskáit ide külön is ki kell emelni - TOP8:  Faragó Csillag Virág, Tóth Hanga Katalin, Faragó Gyöngy Virág 

III-IV Kcs. Fiú csapat: Alsónémedi - Széchenyi István Ált. Isk. 

A "középső" korcsoportban remekeltek a Dunaharaszti fiatalok, országos TOP8-ba jutottak a nem igazoltak között: Horváth Levente Gábor, Keresztény Kristóf, Várhegyi Balázs Erik 

III-IV Kcs. Leány csapat: Veresegyház - Fabriczius József Ált. Isk.

A versegyházi iskolát Balogh Enikő, Erős Bianka, Szapanos Éva képviselte. Ahogy olvashattátok a fenti beszámolóban, az igazi kihívást és teljesítményt az influenzával való küzdelem is jelentette.

Bónusz:
V-VI. Kcs Fiú "A":  Nagy Norbert - Budaörs (Testnevelési Egyetem Sportiskolai Ált.Isk. )

A diákolimpia logikája szerint a Heraklesz kerettag budaörsi Nagy Norbert ugyan Budapest győzteseként jutott a döntőbe, de nevelőegyesülete a Budaörsi SC számára is akad ok bőven arra, hogy büszkék legyenek Norbi sikerére.

 


  Részletes eredmények letöltése

Real time web analytics, Heat map tracking