Kedves Sporttársak, Sportbarátok!

A héten megkezdődnek a 2019/2020-as bajnoki év őszi mérkőzései pest megyében is. Sokan nem először vágtok neki az aktuális bajnoki küzdelmeknek, mások talán most mutatkoznak be először a bajnokságban. Sporttársként, sportbarátként, akár ellenfélként is mindenkinek sportszerű, eredményes és sikeres bajnoki évet kívánok!

3500 feletti induló, hat nap küzdelem, 130 asztalon. Barátságok, visszatérések, örök emlék annak, aki részt vett! Igazán különleges esemény volt a BOK csarnokban bonyolított Veterán Európa-bajnokság, melyen a pest megyei sportolók kimagaslóan teljesítettek. Spengler Kriszta (Vecsés) egyéni ezüstöt szerzett, de Németh Károly (Csömör és Fradi) bronzérme a 40+ kategóriában -saját beszámolója szerint- élete egyik legjobb eredménye, a sokáig Szentendrén majd Gödöllőn játszó Baráth Kornél 65+-os páros aranya és Ackermann Erika (Budaörs) kiváló teljesítményéhez sem fér sok kétség! 

ÉRVÉNYESSÉGÉNEK MEGHOSSZABBÍTÁSA

Ízig-vérig pingpongos bulin köszöntötte fel Klampár Tibor, Szentendre városa, a PMATSZ elnöksége, és sok-sok tanítványa, barátja, csapattársa Kovács Árpádot. Mindenki Árpi bácsiját tavaly tüntette ki szövetségünk, de a több mint három évtizedes munkát nem lehet elégszer megköszönni. A hamarosan 80 éves szakember ünneplésére egy városi amatőr szenior rendezvényen került sor, Klampi segítségével kívánt neki jó egészséget minden barátja, ismerőse.

Kedves Csapatvezetők, Edzők, Sportbarátok!

Úgy mint tavaly, az idén is megrendezésre kerül a Pest Megyei Asztalitenisz Szövetség utánpótlás edzőtábora. Az idén 2018. július 16. és 20. között lesz Szigetszentmiklóson.
16 gyerek számára van hely a táborban. A részvételi díj 16.500,- Ft/ fejenként. 9 gyermeket tudunk elhelyezni a szigetszentmiklósi szálláson, 7 ifjúnak lenne lehetősége bejárni a táborba.

Az idén azok a csapatokat, utánpótláskorú játékosokat (is) próbáljuk megcélozni ezzel az edzőtáborral, akik kimaradtak tavaly, illetve akik a régiós, összetartás edzéseken nem vesznek részt. 

Elkezdődött az első közös régiós edzőtábor, ahol 10 egyesületből összesen 20-26 újonc és serdülő korú fiatal készül egy héten keresztül a következő szezonra! A MOATSZ és a PMATSZ finanszírozásával indult programnak  Monostori Péter megyei szakmai vezetője. Az egy hetes tábor napi két komoly edzést, sok-sok gyakorlást kínál. Az első napon Lábai Miklós (Vác), Oroszki Viktor (Dunakeszi), Bachman Péter (Budaörs) segítette edzőként, edzőpartnerként a fiatalokat.

 Csapatvezetői értekezlet lesz az Ipoly Kupán

A Megyei Csapatbajnokságok éremosztása után csapatvezetői értekezletet fogunk tartani az Ipoly Kupán (Vámosmikolán) szombaton (2018.06.16.) 16 óra kezdettel.

 

Sportbaráti üdvözlettel:

a PMATSZ vezetősége

  Tisztelt Csapatok, Vezetők!

Ahogy tavaly, úgy az idén is szeretnénk megrendezni a Pest Megyei TOP 10 egyéni bajnokságokat.

Ezúton várjuk azon csapatok jelentkezését akik mint rendező vállalják a 2018.06.30. időpontra tervezett lebonyolítást!

  • A PMATSZ biztosítja a díjakat illetve a labdát.
  • Versenyek: Pest Megye I/A, I/B, I/C Észak és Dél ranglista szerint legjobbjai mérnék össze tudásukat.

Kérjük mielőbb jelentkezzetek, hogy a versenykiírást az indulók listájával közzé tudjuk tenni! Június 1.-ig kellene leadni a pályázatokat.

Köszönettel: Balla Orsolya - PMATSZ titkár

Tisztelt Tagszervezetek! 

Alulírott Bartha Tibor, mint a Pest Megyei Asztalitenisz Szövetség (nyilvántartási száma: Magyar Asztalitenisz Szövetség: 01-07-0000001, alszám: 1/14) Elnöke ezúton tisztelettel értesítem a Szövetség Tagjait, hogy a Pest Megyei Asztalitenisz Szövetség Elnöksége 

2018. június 07. napjának 10 órájára a Szövetség

RENDES KÜLDÖTTGYŰLÉSÉT

összehívja.

Előreláthatóan a következő időpontokban lesznek versenyek:

  • április 15.          Újonc régiós verseny (helyszín egyeztetés alatt) 
  • április 28.          Újonc,serdülő DC csapat verseny Gödöllő (2. forduló)
  • május 26.          Újonc,serdülő DC csapat verseny Vecsés (záró forduló) 
  • június 16-17.    Ipoly Kupa Ifi- Felnőtt DC és egyéni Vámosmikola
  • június 30. VÁLTOZÁS  Felnőtt TOP 10-ek (helyszínek egyeztetés alatt) 
PMATSZ vezetősége
 

Gödöllőn került megrendezésre az első közös régiós edzés, ahol 10 egyesületből hat edző és edzőpartner bevonásával összesen 24 újonc és serdülő korú fiatal kapott ízelítőt abból az új programból, melyet a MOATSZ és a PMATSZ finanszíroz. Fazekas Péter régióvezetése mellett Monostori Péter lesz a program szakmai vezetője. A két és fél órás edzés gimnasztikával kezdődött, soklabdás edzések és sok-sok gyakorlat mellett jutott a végén idő a nyújtásra is. Többnyire ez lesz a régiós edzések menetrendje. 

Idén is Pest megyei helyszínen, a Csömöri Sportcsarnokban kerül megrendezésre a Decathlon Ligák Kupája. A június 23-24-i országos kvalifikációs verseny már harmadik éve az év egyik legizgalmasabb DC-bajnoksága.
Idén is arra buzdítunk minden megyei csapatot, hogy induljatok, mert ennyire kiváló adottságokkal rendelkező országos versenyzési lehetőség ritkán adódik!

Karcagon került megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség és a MOATSZ együttműködésével a 2017/2018-as Diákolimpia országos döntője. Három napon keresztül versenyzett három korcsoportban sok-sok amatőr és "profi" versenyző. A helyi és körzeti versenyeket követően a megyei döntők győztesei juthattak el Karcagra. Ebben a tanévben 269 csapat és 3326 egyéni versenyző nevezett az országban, igen komoly eredményt ért el tehát már az is, aki a megyei döntőkre eljutott, az országos versenyen pedig a legjobbak mérkőzhettek egymással. A pest megyei fiatalok 14 versenyszámban képviselték iskolájukat, az "A" kategóriában induló igazolt fiatalok pedig szakosztályaik, edzőik, egyesületeik sportsikereit is gazdagították. Minden versenyző egy ajándékkal tért haza, a győztesek érem és oklevél díjazásban is részesültek, sokaknak pedig a felvételi pontszámhoz is segítséget jelenthet a kiváló sportteljesítmény. Ki kell emelni a bírói teljesítményt is. Nagyon komoly munkát végzett a versenybíróság is, Katona Csaba, Gulyás Vince és segítőik három napon keresztül reggeltől estig vezették a döntőket. 

Még 2017 decemberében rendezte a Pest megyei Diáksport Szövetség a 2017/2018-as Diákolimpiai megyei döntőjét. Szokás szerint a Nagykőrösi Arany János Általános iskola adott helyet a rendezvénynek. Az idei év újdonsága, hogy "amatőr és profi" kategóriákban is versenyeztek a már igazolt és a nem igazolt sportoló fiatalok. Sajnos a lányoknál két kategória is kimaradt, de így is hosszú volt a nap. A győztesek a február 16-18-ig megrendezésre kerülő országos döntőben, Karcagon képviselik majd Pest megyét, szurkoljunk nekik! 

Hol: Ipolytölgyes Kossuth u. 32. Szent Erzsébet otthon tornacsarnoka

Mikor: 2018.02.11. 09:00

Mi: Jótékonysági verseny a Szent Erzsébet Ápolási és Gondozási Otthon megsegítésére

Nevezési díj: 2000 Ft, mely adományként az Otthon gondozottainak ellátására fordul

A Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöksége a 143./2017 számú elnökségi határozatában elfogadta a 2018. első féléves versenynaptárat. (5 igen, 1 nem, 0 tartózkodás)

A versenynaptár folyamatosan elérhető, letölthető a MOATSZ honlapján a versenynaptár ikonra kattintva!

Real time web analytics, Heat map tracking