Tisztelt Csapatok, Sportvezetők, Játékosok!

Az elejéről kezdeném…

Augusztusban és még szeptemberben is többször felmerült a kérdés, hogy egyáltalán neki tudunk-e vágni a bajnokinak. Határozott elgondolásunk volt, hogy természetesen igen, hiszen mindenkit a mozgás, az asztalitenisz, mint játék, a sportszerű versenyzési lehetőség és a rég nem látott barátokkal, sporttársakkal való találkozás motivált. Megszerveztük és el is kezdtük a 2020/21-es bajnoki szezont, de sorra érkeztek a hírek, miszerint egyes Tankerületek elrendelik, elrendelhetik az iskolák és klubok között kötött bérleti szerződések felmondását a vírushelyzetre hivatkozva, preventív intézkedésként. Ezzel egyre több klub/csapat került hazai terem nélküli helyzetbe, se edzés otthon, se meccs lehetősége hazai pályán. Erre reagálva elkezdtünk pályaválasztó cseréket kérni az aktuális ellenfelektől, másik helyszínt keresni a hazai állandó termek helyett. Ráadásul egyre több csapat jelezte, hogy COVID érintettség miatt nem tud és nem is akar kiállni, részt venni a soron következő bajnokin. A 3. fordulóig ez kitartott, de a 4. fordulóra megközelítőleg 50%-os lenne a lejátszható és halasztott mérkőzések aránya. 8 klub jelezte, hogy terem és/vagy COVID érintettsége van, ami 22-24 csapatot érint. Alábbiakat mérlegeltük többször is:

 • mennyire sportszerű, ha valaki folyton csak idegenben tud játszani
 • mennyibe kerül ez a folyton hazai pályát biztosító csapatoknak
 • hogyan tudnak készülni a játékosok, akiknek nincs hazai termük
 • érhet-e bárkit hátrány azért, mert egy „külső ok” miatt, kihúzzák alóla a termét
 • mennyire tudjuk biztosítani az esélyegyenlőséget a klubok között a jelenlegi helyzetben
 • mennyire veszélyeztetettek a bajnokikon résztvevő játékosok, csapatok életkoruk miatt
 • az egyre több halasztás, miként pótolható az ősz folyamán
 • milyen bizonytalanságot okoz a „van terem, nincs terem és el tudsz e jönni” szervezése

A megbeszéléseink után egyértelművé vált, hogy az egyenlő feltételeket nem tudjuk biztosítani, elvárni, az ellenfelek között, a jelenlegi terem / egészségügyi helyzetben. Minimalizálni lehet az egészségügyi kockázatot, ésszerű intézkedésekkel, de a COVID érintettség ellen nehéz mit kitalálni.

 Elsődlegesnek tekintve az esélyegyenlőséget, a biztonságot és a szolidaritást a 2020.szeptember 18-án megtartott elnökségi ülésünkön az alábbi döntés született:

A Pest megye I/A, Pest megye I/BC-Közép, Pest megye I/BC-Dél, Pest megye I/BC-Észak megyei bajnokság mérkőzéseinek lejátszását a 3. forduló befejeztével, határozatlan időre felfüggesztjük, tehát a soron következő 4. forduló már nem kerül lejátszásra.

A jelenlegi rendszerben nem tud folytatódni a bajnokság, ezért kidolgozzuk a folytatás, újraindulás lehetőségeit!

 • többen javasoltak torna rendszerű lebonyolítást, 6-12 asztalos termeket bérelve, egész hétvégén több csapatmeccset lejátszva
 • nem 4 fős csapatokkal, hanem 3 fős, páros nélkül vagy 1 párossal
 • felmérést készítünk a lehetséges helyszínekről
 • tervet készítünk a lebonyolítás időbeli igényére

 

Kérjük megértéseteket és támogatásotokat!

2020.09.21.

Sportbaráti üdvözlettel:

Pest Megyei Asztalitenisz Szövetség Elnöksége

Képviseletében: Nagy Attila PMATSZ elnöke Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

Pest Megyei Asztalitenisz - Sportegyesületek

Real time web analytics, Heat map tracking