Június közepén tizenöt játékvezető-jelölt részvételével tartott tanfolyamot a Magyar Asztalitenisz Szövetség, és jó hír: valamennyien sikeres vizsgát tettek július elesején. További pozitívum: a végzett bírók zöme huszonéves.

A tanfolyam előadója és vizsgabiztosa Bencsik Zoltán nemzetközi játékvezető, az ITTF versenybírája volt. Elmondta: az eredetileg jelentkező huszonegy jelöltből végül tizenöten jelentek meg, s tanulták az alapismereteket két napon át, összesen tizenkét órában. A vizsgán a tananyag alapján huszonöt kérdésből álló tesztet kellett kitölteniük a résztvevőknek, s mindannyian megszerezték a másodosztályú képesítést.

Bencsik úgy véli, rendkívül örömteli, hogy viszonylag nagy számű érdeklődő figyelmét keltette fel a bírói vizsga lehetősége, miképpen az is, hogy a tanfolyamot elvégzők zöme a huszonéves korosztály tagja. Többségük asztaliteniszező, illetve  a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) rekreációszakos hallgatója. A versenybíró ugyanakkor hozzátette: a jelenlegi, mintegy nyolcvan aktív játékvezetőnél nagyságrendekkel több bíróra lenne szükség, hogy a hazai csapatbajnoki és egyéni versenyeket ebben a tekintetben is magas színvonalon lehessen megrendezni.

Go to top